Holdbeskrivelser

Vigtig info vedr. svømmehallerne:

Vestre skole:

16m bassin – dybde fra 90 cm til 120 cm

Ydesvej – Idrætscenteret:

25m baner – dybde fra 120 cm til 380 cm.

Varmtvandsbassin – dybde 130 cm – nedgang med muret trappe.

Generelt for begge haller:

Alle bør bruge svømmebriller da det hjælper til at give en bedre kropsholdning i vandet

I begge svømmehaller skal man, inden man benytter bassinet, vaske sig grundigt og hvis ikke der benyttes badehætte, skal håret være nyvasket.

Har man langt hår bør det samles i et elastik, så man undgår hår i ansigtet.

Grenaa Svømmeklub fraråder brug af svømmevinger, og henstiller til at børnene i stedet bruger svømmebælte, da vinger ofte gør, at barnet ikke kan bruge armene ordentligt, og derfor har svært ved at bevæge sig frit.

Svømmehold på Vestre skole:

Forældre/barn

Forældre/barn holdet er for de svømmere der ikke er parate til at gå til svømning alene, uden at mor eller far er med i vandet. I undervisningen er vores primære fokus at gøre barnet trygt i vand. I samarbejde med forældrene vil vi lære dem at have det sjovt i vand. På holdet får barnet kendskab til de basale grundfærdigheder, dette foregår gennem simple og underholdende lege. Der bruges tid på at gøre barnet trygt i vandet, så vi i samarbejde med forældrene kan lære dem at have det sjovt. Vores primær formål med forældre/barn holdet er at barnet ved sæson afslutning kan være selvstændigt i vandet uden mor eller far. Tilmeld dig HER

Flyvefisk (Svømmeskolens Niveau 1)

På dette hold er børnene for første gang alene i vandet. Som flyvefisk øver vi os i at bruge vandet som en legeplads Det er sjovt at være i vandet og at gå til svømning.
Vi skal lege og lære at bevæge os i vandet. Børnene lærer at holde vejret under vandet og flyde – og så starter vi på at svømme crawl. Potentielt tages der også hul på lidt rygsvømning. Tilmeld dig HER

Pingvin (Svømmeskolens Niveau 2)

På dette hold arbejder vi videre på at gøre barnet fortrolig med svømning. Pingvinholdet er for de børn, der er trygge ved at hoppe i vandet og få hovedet under vand. Børnene bliver endnu bedre til at flyde og bevæge sig i vandet. Vi lærer også at dykke og arbejder videre med crawl og rygcrawl. Tilmeld dig HER

Blæksprutte (Svømmeskolen Niveau 3)

På dette hold svømmer vi på den lange led af bassinet. Blæksprutterne og nu blevet rigtig dygtig til at bevæge kroppen i vandet. Børnene kan allerede svømme crawl og rygsvømning og nu hvor de er blevet gode til at styre kroppen, begynder vi også så småt på butterfly og brystsvømning. Tilmeld dig HER
Bemærk: Der tilbydes også Blæksprutte svømning på Ydesvej (den store svømmehal).

Motionssvømning

Et tilbud til dig der kan lide at svømme/bevæge dig i vand. Der er ikke undervisningen på holdet, men der vil selvfølgelig være en livredder på kanten, som gerne vil lave aktiviteter hvis det ønskes. Tilmeld dig HER

Svømmehold på Ydesvej:

Forældre/Barn (Varmtvand)

Forældre/barn holdet på Ydesvej foregår i varmtvands bassinet.

Det er målrettet de svømmere, der ikke er parate til at gå til svømning alene endnu. Her er der mulighed for, at mor eller far er med i vandet og dermed kan hjælpe barnet med at blive tryg ved at færdes i vandet. Der vil ikke være decideret undervisning på dette hold, men der vil naturligvis være en livredder, som også sørger for at der er redskaber/legetøj til rådighed. Ligesom der i et vist omgang kan hjælpes med gode råd til aktiviteter.

HUSK – at det er barnet, der skal tilmeldes. IKKE forældrene. Tilmeld dig HER

Aqua-fun

Holdet er for alle vandglade børn, der ønsker alternativ svømning og sjove vandaktiviteter. For at kunne blive tilmeldt holdet, skal barnet kunne hoppe i vandet, samt svømme og dykke selvstændigt. På holdet kombineres undervisning i svømmearterne med udfordrende aktiviteter, såsom teambuilding, livredning, boldspil og kreative indslag.

Bemærk holdet har en varighed på 40 min. pr. gang. Tilmeld dig HER

Blæksprutte (Svømmeskolens Niveau 3)

På dette hold svømmer vi i den store svømmehal. Primært foregår undervisningen i den lave ende af bassinet. Blæksprutterne og nu blevet rigtig dygtig til at bevæge kroppen i vandet. Børnene kan allerede svømme crawl og rygsvømning og nu hvor de er blevet gode til at styre kroppen, begynder vi også så småt på butterfly og brystsvømning. Tilmeld dig HER

Søhest (Svømmeskolens Niveau 4)

Undervisningen foregår nu i den store svømmehal efter tidligere at have svømmet på Vestre skole. For at kunne deltage på Søhest skal man kunne svømme og holde sig oppe uden hjælpemidler eller være min 1.40m høj.

I den store svømmehal kan Søhestene øve sig endnu mere i at svømme og dykke. Vi øver naturligvis stadig crawl og rygcrawl og børnene bliver endnu bedre til butterfly og brystsvømning.

Ved sæsonafslutning kan børnene svømme alle stilarterne. Tilmeld dig HER

Delfin
Holdet er for børn der svømmer selvstændigt, kan springe i vandet og er vandglade.
Der finpudses på rygcrawl og crawl. Der er også fokus på fly og brystsvømning. Der bliver øvet udspring fra kant/skamler.
På dette hold bruges der ingen hjælpemidler. Tilmeld dig HER

Dobbelt Delfin
Holdet er for de børn, på Delfin-niveau, der har lyst til at svømme 2 gange om ugen. Delfinerne svømmer selvstændigt, kan springe i vandet og er vandglade.
Der finpudses på rygcrawl og crawl. Der er også fokus på fly og brystsvømning. Der bliver øvet udspring fra kant/skamler.
På dette hold bruges der ingen hjælpemidler. Tilmeld dig HER

Konkurrence (K3 – Talent)

På K3 (talentholdet) trænes der to gange om ugen. Træningen justeres efter niveau og de mindste træner måske lidt kortere nogle af dagene.

Det forventes, at svømmerne kan alle stilarter, men vi finpudser stadig på teknikken. Vi forventer, at svømmerne er seriøse og har lyst til at deltage i konkurrencer. Svømmeren bliver tilbudt at deltage i diverse stævner.

Der forventes at forældre tilbyder kørsel og vil deltage i stævnerne som officials. Klubben vil tilbyde kurser til dette.

På talent- og konkurrenceholdet vil der blive afholdt hyggeaftener, træningsweekender og lignende for at styrke sammenholdet.

Holdet kræver godkendelse fra trænerne.

Holdet kræver godkendelse fra trænerne. Tilmeld dig HER

Konkurrencehold (K2)

På dette hold er man tilknyttet træningen for K3/Talentholdet mandage og fredage, derudover udvides med onsdagstræning, hvor der trænes sammen med K1 holdet.

Endvidere vil der være mulighed for landtræning (crossfit) op til to gange om ugen, samt morgentræning om lørdagen. Lørdagens træning vil være lidt “lettere” og der sluttes som regel af med fælles morgenmad.

Trænerne aftaler med svømmerne når/om de er klar til Crossfit og lørdagstræning – og i hvilket omfang.

På talent- og konkurrence-holdet vil der blive afholdt hyggeaftener, træningsweekender og lignende for at styrke sammenholdet.

Der forventes at forældre tilbyder kørsel og vil deltage i stævnerne som officials. Klubben vil tilbyde kurser til dette.

Holdet kræver godkendelse fra trænerne. Tilmeld dig HER

Konkurrencehold (K1)

Dette er holdet for de bedste svømmere i Grenaa Svømmeklub. Træningen på dette hold er hårdere og der trænes op til 6 gange om ugen. 4 gange i svømmehallen og 2 gange landtræning (crossfit). Der forventes disciplin til træningen og vi stiller krav om, at svømmerne står klar på kanten 15 minutter før holdstart til fælles landtræning/opvarmning.
For at kunne deltage på holdet, skal man udtages af konkurrencetræneren. Svømmerne tilbydes at deltage i diverse stævner.

Der forventes, at forældre tilbyder kørsel og vil deltage i stævnerne som officials. Klubben vil tilbyde kurser til dette.

På talent- og konkurrenceholdet vil der blive afholdt hyggeaftener, træningsweekender og lignende for at styrke sammenholdet. Tilmeld dig HER

Motionssvømning – Uden undervisning (Vestre skole)

Dette hold er for dig, der kan selv. Der er en træner på kanten, som kan justere din stilart, hvis du ønsker det. Tilmeld dig HER

Motionssvømning – Med undervisning (Ydesvej)

Motionssvømning i Grenaa Svømmeklub er for alle niveauer og aldre.

Alle tilmeldte tilbydes at komme på et undervisningshold, og vi inddeler jer i tre niveauer. Træneren sammensætter holdene.

Man er også velkommen til bare at svømme sit eget program.

Svømmeundervisningen sætter fokus på både teknik og udholdenhed, tilpasset deltagernes niveau og ønsker. Hvis man har særlige mål med sin svømning, fx at træne op til triatlon eller at dygtiggøre sig i de enkelte stilarter mv. aftales det med træneren.

Hvert undervisningshold varer 30 minutter, og man kan være i bassinet og træne både før og efter undervisningen. Man har altså mulighed for at være i svømmehallen i 1,5 time, så der er også tid til en tur i saunaen eller det lunere børnebassin. Se skemaet herunder.

Hvis du er helt vild med at træne, er der mulighed for at tilkøbe ekstra træningstid lørdag morgen kl. 7.30-9.30.
Tilmeld dig HER

Mandag

19.30 – 21.00

Onsdag

20.00 – 21.30

19.30 Bassinet åbner 20.00 Bassinet åbner
19.30 Uv.hold niveau 1 20.00 Uv.hold niveau 1
20.00 Uv.hold niveau 2 20.30 Uv.hold niveau 2
20.30 Uv.hold niveau 3 21.00 Uv.hold niveau 3
21.00 Bassinet lukker – omklædning 21.30 Bassinet lukker – omklædning

Pensionistsvømning

Pensionistholdet er åbent for alle, der ønsker at bevæge sig i vand, hvor der samtidig er ro i svømmehallen. Der lægges vægt på hygge og samvær, foruden at få bevæget kroppen.

Der er ikke undervisning på holdet, men der er en livredderuddannet træner på kanten, som kan vejlede. Afhængig af trænerens kompetencer kan der evt. aftales andre aktiviteter, fx gymnastik el. lign.

Den første time svømmes der i det store bassin, og herefter er der adgang til varmtvandsbassinet samt saunaen.
Tilmeld dig HER

Onsdag 16.00 – 18.00
16.00 – 17.00 Svømning i det store bassin
17.00 – 18.00 Varmtvandsbassin og sauna
18.00 Omklædning